Re-integratie

Voor wie

We zetten ons in voor werknemers met een kwetsbare gezondheid die door ziekte zijn of dreigen uit te vallen. Denk aan onderzoek en coaching voor mogelijkheden bij uw werkgever (1e spoor traject) of begeleiding naar werk buiten uw bedrijf (2e spoor traject).  Ook verzorgen wij de re-integratie begeleiding als u een werkloosheidsuitkering (WW) ontvangt, als uw voormalig werkgever hier de kosten van draagt.

EEN-OP-EEN BEGELEIDING EN ONLINE

U kunt gebruik maken van online coaching en beeldbellen. Dit is plaats en tijdsonafhankelijk. Reistijd en reiskosten vervallen en u maakt de opdrachten op het moment dat dit u uitkomt. Voor veel mensen met een kwetsbare gezondheid is dit een belangrijk voordeel.

WAT DOEN WE?

Het traject naar werk is maatwerk en is opgebouwd uit verschillende modules. U krijgt alle aandacht die nodig is om tot een succesvolle afronding te komen.

COACHING BIJ ZIEKTE

Wij coachen u in het traject ook bij uw gezondheidsklachten. U krijgt inzicht in uzelf, in uw herstelproces en u oefent met nieuwe vaardigheden. Zo krijgt u duidelijkheid in wat u nodig heeft om goed te (blijven) functioneren op uw werk. maar ook in uw privé situatie.

TRAINING SLIM OMGAAN  MET VERMOEIDHEID OP WERK

Heeft u last van vermoeidheidsklachten of een wisselend energieniveau, dan is dat voor u maar ook voor uw werkomgeving lastig. Vaak leidt dit tot onbegrip. Met deze training helpen wij u grenzen te stellen. U leert zo om op uw werk beter om te gaan met uw vermoeidheidsklachten.

LOOPBAANONDERZOEK

Met behulp van testen en gesprekken komt u tot nieuwe inzichten over uw beroepskeuze. U ontdekt welke kansen er op de arbeidsmarkt zijn. Het onderzoek geeft inzicht in uw competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden.  U krijgt antwoorden op vragen als: wat zijn mijn kwaliteiten, interessegebieden, persoonlijkheid en  kansen in relatie tot mijn mogelijkheden en beperkingen.

SOLLICITATIE EN NETWERKTRAININGEN

Ook dit zijn individuele maatwerktrainingen. We onderzoeken samen met u wat nodig is. Het hele sollicitatietraject komt aan bod, waaronder solliciteren via LinkedIn, de klassieke sollicitatiebrief en het curriculum vitae.

We bespreken en oefenen samen met u veel voorkomende assessments en de vaak gebruikte STAR methodiek. We oefenen gesprekken zodat u met voldoende bagage en vertrouwen sollicitaties aan kunt gaan.

Bijzondere aandacht geven wij aan het communiceren over uw gezondheid. Wat zegt u hier wel of niet over, wanneer en hoe zegt u het, wat zijn hierin uw rechten en plichten.

VACATURE DATABASE

U krijgt toegang tot alle vacatures in Nederland via een beroepen/opleidingen en vacature database. Zo kunt u zich oriënteren op een nieuw beroep, opleiding en de  arbeidsmarkt.

JOBHUNTING

Wij zoeken samen met u naar geschikte vacatures. Wij beschikken over  een uitvoerig netwerk van bedrijven en kennis in verschillende sectoren en branches. Wij weten uit ervaring wat er nodig is om ondanks kwetsbaarheden weer passend werk te vinden.

BEGELEIDING TIJDENS DE WIA BEOORDELING

Wij begeleiden u daarnaast op verzoek ook voor de WIA beoordeling van het UWV. De werkgever staan we bij met advies op het gebied van de Wet verbetering poortwachter.

OVER ONS

De arbeidsdeskundigen, re-integratie adviseurs en psychologen hebben zelf een kwetsbare gezondheid. Zeker bij psychische, fysieke en emotioneel complexe problematiek geven mensen namelijk vaak aan dat ze zich niet echt begrepen voelen, waardoor een proces richting werk en herstel vastloopt.

Onze professionals kennen de valkuilen, maar weten ook uit ervaring wat u nodig heeft om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Download folder Re-integratie

“Ik ben heel blij dat ik juist voor dit bureau koos. Door de combinatie van begeleiding en de inbreng van eigen ervaringsdeskundigheid heb ik veel steun en betrokkenheid ervaren. De aangeboden tools om zelf toe te passen geven je weer kracht en geloof in jezelf”

Elly Larik | Receptioniste Zorginstelling

“Empathisch, pragmatisch, integer & realistisch. Zo heb ik Centrum Ziek & Werk leren kennen gedurende mijn tweede spoor traject. Ze weten de gezamenlijke klik te vinden en de consensus te behouden. Door op deze manier te werken heb ik op een realistische manier durven kijken naar de toekomst. Wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren is de extra begeleiding vanuit ervaringsdeskundigheid.  Ik heb weer vertrouwen in de toekomst!”

Ray van Galen | Manager commerciële binnendienst

“Mijn werk is prachtig om te doen. Het voordeel voor mij is dat ik dezelfde taal spreek en versta als (chronisch) zieken. Als ik alleen al de bijna magische woorden ‘dat herken ik ’uitspreek zie ik mensen ontspannen en zich zelfverzekerder voelen. Ik ben erg blij dat ik mijn inzichten en ervaring door kan geven.”

Astrid Zwaan | Re-integratie Coach

Belangstelling of meer weten? Neem contact met ons op.

Neem contact op!