Ervaringsdeskundigheid

Steun en inzicht

U maakt vast wel eens mee dat anderen niet begrijpen wat u meemaakt in uw ziekteproces. Onze coaches kennen dat gevoel. Zij weten hoe het is om te leven met een kwetsbare gezondheid. Ze bieden u dus niet alleen begeleiding rondom werk.

Ze geven ook steun en inzicht in uw ziektebeleving vanuit hun eigen ervaringen met een chronische aandoening of ziekte. Daardoor onderscheiden wij ons van andere bureaus. En maken wij samen met u het verschil.

Het beste uit twee werelden

Onze coaches zijn dus allemaal ervaringsdeskundig. Dit betekent dat zij anderen kunnen helpen bij het leven met een aandoening of ziekte, op basis van hun eigen ziekte- en herstelervaringen.

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid doe je niet zomaar. Onze coaches doorliepen dan ook een persoonlijk proces in het leren omgaan met hun chronische aandoening of ziekte, op het vlak van onder andere reuma, MS, de ziekte van Crohn en psychische aandoeningen.

Professionals

Wie bij ons de eigen ervaring wil inzetten om anderen professioneel te helpen, moet daarnaast altijd onze training op post HBO niveau tot ervaringsdeskundige afronden. We vinden het namelijk belangrijk dat mensen ver genoeg gevorderd zijn in hun ziekteproces, zodat ze u op de juiste manier kunnen ondersteunen.

Onze medewerkers combineren dus het beste uit twee werelden; ervaringsdeskundigheid en hun gerichte opleiding en werkervaring op HBO of WO niveau.

Download onze folder

“Door mijn ontwikkeling realiseer ik me wat ik gemist heb in mijn eigen begeleiding tijdens ziekte. Ik vind het geweldig dat ik dit kan gaan aanbieden aan anderen, zodat zij de juiste begeleiding krijgen, waarbij hun een hoop verloren energie en gemiste kansen bespaard kan worden.”

Daniëlle Smits | Voormalig Manager Nationale Luchtvaartmaatschappij

“Ze weten precies wat je doormaakt en tonen daar begrip voor. Ze zoeken samen met je naar een voor jou passende oplossing. Eigen ervaring en deskundigheid zetten ze perfect in.”

Lia de Bekker | Pedagogisch Medewerkster Revalidatiecentrum

“Onze coaches zijn allemaal opgeleid door Centrum Chronisch Ziek & Werk. Met de expertise die zij in huis hebben, hebben zij deze mensen geleerd vanuit eigen kracht en eigen ervaring, mensen te ondersteunen bij (participatie-) vragen. Met de voeten midden in de wereld van de patiënt en de patiëntenvereniging wisten zij een mooi resultaat te bereiken.”

Voorzitter Contactgroep Marfan

Belangstelling of meer weten? Neem contact met ons op.

Neem contact op!