Ervaringsdeskundigheid

OOK “ZIEK”

Onze professionals hebben zelf ook “een kwetsbare gezondheid”. Ze zijn ervaringsdeskundig.

Dit betekent dat zij jou kunnen helpen bij het leven met een aandoening of ziekte, op basis van eigen ziekte- en herstelervaringen. Niet alles is namelijk te leren uit een boekje.

STEUN EN INZICHT

Je maakt vast wel eens mee dat anderen niet begrijpen wat je meemaakt in jouw ziekteproces. Onze adviseurs kennen dat gevoel.

Zij weten hoe het is om te leven met een kwetsbare gezondheid. Ze bieden je dus niet alleen begeleiding rondom werk.

Ze geven naast de gewone begeleiding, zoals andere bureaus dat ook doen, ook steun en inzicht in jouw ziektebeleving vanuit eigen ervaringen met een chronische aandoening of ziekte.

Daarmee onderscheiden wij ons en maken wij samen met jou het verschil.

BRUGGEN SLAAN

Het is voor professionals lastig om te weten hoe iets is of voelt, wanneer ze het niet zelf hebben meegemaakt.

Zeker bij psychische, fysieke en emotioneel complexe problematiek geven mensen vaak aan dat ze zich niet écht begrepen voelen, waardoor een proces richting herstel of activering vastloopt.

Ervaringsdeskundige professionals helpen je op weg en kunnen bruggen slaan.

ERVARINGSDESKUNDIGHEID

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid doe je niet zomaar. De coaches doorliepen dan ook een persoonlijk proces in het leren omgaan met hun chronische aandoening of ziekte.

Wie bij ons de eigen ervaring wil inzetten om anderen professioneel te helpen, moet altijd ons persoonlijk ervaringsdeskundig ontwikkeltraject op post HBO niveau succesvol afronden.

We vinden het namelijk belangrijk dat mensen ver genoeg gevorderd zijn in hun ziekteproces, zodat ze jou op de juiste manier kunnen ondersteunen.

DESKUNDIG DOOR ERVARING

Onze professionals zijn “deskundig door ervaring” en combineren het beste uit twee werelden; ervaringsdeskundigheid en een passende opleiding en werkervaring op HBO of WO niveau.

Zij begeleiden je met veel kennis en met het juiste gevoel.

Download onze folder

“Door mijn ontwikkeling realiseer ik me wat ik gemist heb in mijn eigen begeleiding tijdens ziekte. Ik vind het geweldig dat ik dit kan gaan aanbieden aan anderen, zodat zij de juiste begeleiding krijgen, waarbij hun een hoop verloren energie en gemiste kansen bespaard kan worden.”

Daniëlle Smits | Voormalig Manager Nationale Luchtvaartmaatschappij

“Ze weten precies wat je doormaakt en tonen daar begrip voor. Ze zoeken samen met je naar een voor jou passende oplossing. Eigen ervaring en deskundigheid zetten ze perfect in.”

Lia de Bekker | Pedagogisch Medewerkster Revalidatiecentrum

“Onze coaches zijn allemaal opgeleid door Centrum Chronisch Ziek & Werk. Met de expertise die zij in huis hebben, hebben zij deze mensen geleerd vanuit eigen kracht en eigen ervaring, mensen te ondersteunen bij (participatie-) vragen. Met de voeten midden in de wereld van de patiënt en de patiëntenvereniging wisten zij een mooi resultaat te bereiken.”

Voorzitter Contactgroep Marfan

Belangstelling of meer weten? Neem contact met ons op.

Neem contact op!