Coaching bij Ziekte

Wat doen we

In onze coachingstrajecten krijgt u inzicht in uzelf  en uw herstelproces, en oefent u met nieuwe vaardigheden. Zo krijgt u duidelijkheid in wat nodig is om goed te (blijven) functioneren in werk maar ook in uw privé situatie. Ons doel is om uw vaardigheden te versterken zodat u beter met uw beperkingen kunt omgaan en nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Wij helpen u bijvoorbeeld met

  • Beter leren omgaan met de ziekte of de diagnose.
  • Helderheid en structuur brengen in alles wat op u afkomt, dat is vaak nogal wat.
  • Nieuwe mogelijkheden ontdekken op uw werk maar ook privé.
  • Het beter leren verdelen van uw energie.
  • Grenzen bewaken zodat u minder terugvallen krijgt.
  • Gewoontes en belemmerende gedachten te doorbreken.
  • Het communiceren over uw ziekte met collega’s en leidinggevenden, maar ook partners en vrienden.

Daarnaast zijn wij uw sparringpartner voor alle lopende zaken die belangrijk zijn of waar u tegen aan loopt.

Begeleiding online

Het is mogelijk om u online te begeleiden. Dit is is plaats en tijdonafhankelijk. Reistijd en reiskosten vervallen en u maakt hier tijd voor vrij op het moment dat dit voor u uitkomt. Voor mensen met gezondheidsklachten is dit vaak prettig.

Professioneel 

Onze coaches  hebben gezondheidsklachten en combineren de kennis van een passende HBO of WO opleiding en werkervaring met de kracht van ervaringskennis. Daarnaast volgden zij met succes de post HBO opleiding ‘Ervaringsdeskundig coach.’

Zij kennen de valkuilen maar weten ook uit eigen ervaring wat mensen nodig hebben om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Wij combineren dus op een methodische en professionele wijze de inzet van vakkennis met de inzet van ervaringskennis.

Download folder Coaching

“Wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren is de extra begeleiding vanuit ervaringsdeskundigheid. Terugkijkend weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.”

Ray van Galen | Manager Commerciële Binnendienst

“Centrum Chronisch Ziek & Werk heb ik leren kennen toen ik coaching nodig had. Al sinds het eerste gesprek kwamen ze professioneel en deskundig over, ze weten waar ze het over hebben. Hun levenservaring in combinatie met een arbeidskundige achtergrond combineren ze op een professionele manier.”

Karen Janssen | Hogeschool Docente

Belangstelling of meer weten? Neem contact met ons op.

Neem contact op!